Over Mad Lee

Waar komt die naam vandaan?

De vier leden van de band hebben ieder voor zich al heel wat jaartjes bandervaring maar zijn beslist nog niet uitgeblust. Toen Mad Lee half 2018 werd opgericht is gezocht naar een formule waar ieder bandlid zijn energie en muzikale voorkeur in kwijt kan. 

Tijdens een brainstormsessie is het idee ontstaan een repertoire te maken waarin aan de muzikale helden van dit viertal een ode wordt gebracht middels een medley ( = Mad Lee). Bij de uitwerking is lang niet alles in een Medley gegoten, maar daar zijn weer andere ideeën voor in de plaats gekomen. Laat je verrassen! 

De Bandleden vertellen


Martin Krasenberg, gitarist, Arnhemmer en rocker in hart en nieren, is sterk beïnvloed door de Engelse band Dr. Feelgood, die met hun rauwe en compromisloze 'Rhythm & Blues in de jaren '70 / '80 menige zaal liet ontploffen. In 1985 heeft Martin zijn eigen "Feelgood-coverband" opgericht waarmee hij nog steeds toert.

"Tijdens een concert de songs strak spelen, energie en enthousiasme op het podium uitstralen", daar gaat het bij een echte live-band om . "Je moet er een feestje van maken, je speelt tenslotte voor publiek", is zijn overtuiging. "En goede sfeer en teamgeest zijn zo bepalend als je in een band speelt". Mad Lee is heeft al deze ingrediënten.


Hans Deegens, drummer, is op jonge leeftijd begonnen met drummen en had in 1970 het eerste succes met Rockgroep Jail. Daarna volgen nog verschillende bands: Flame, Furgo, Bad Booze, Road'n band, Aftertones en de laatste negen jaar de Bluesbreakers. Het is tijd voor iets nieuws, want de muzikale uitdaging is nog steeds net zo aanwezig als in het begin. Mijn grote voorbeeld is nog steeds Charly Watts, met zijn strakke en functionele spel laat hij horen waar het als drummer om gaat. Muzikale voorkeuren zijn Blues, Rock &Roll en alles wat puur is. Maar het belangrijkste vind ik de emotie en uitstraling.

Johan Coenen, bassist, speelt ook al heel wat jaartjes. 

In het begin heb ik  veel hulp gehad van een goede vriend die het conservatorium lichte muziek doorliep. Vervolgens heb ik, samen met een aantal andere bevriende muzikanten, veel ervaring opgedaan tijdens sessies waarbij vooral geïmproviseerd werd. Deze ervaring is een belangrijke basis geweest voor mijn huidige niveau.

Hij heeft deel uitgemaakt van diverse bands (o.a. Jumping Arnold en the Blackjacks, Roadn Band en Nightshift)

Een reünie met de Roadn Band heeft er, na een jarenlange pauze, weer voor gezorgd dat het stokje weer opgepakt werd en een nieuwe periode ingeleid werd, waar Mad Lee nu sprankelend deel van uit maakt.

Bert Meijer, gitarist en zanger.

Als 15 jarige heb ik mijn eerste optreden gedaan met Free & Easy in het parochiehuis in onze woonplaats Dieren (Gld). We speelden toen de muziek die de meeste bandjes uit die tijd speelden: Animals, Them, Small Faces, Beatles, Kinks, Stones etc.  Ik vind het nog steeds lekker om die muziek te spelen.  

Later diverse bandjes met andere muziekstijlen, onder andere soul met de NESS en later Driftin' Soul en ook eigen werk, o.a. in Dr. Pop, de Van Geffen Band en Ann Palmer Band. In 1980 nog een top 20 hit gehad met Dr. Pop (World at war), waarin ik de bassist was. Nu speel ik nog steeds bas bij Reflexion.

Bij Burt Mayer & Friends  speel ik gitaar. Nu bij Mad Lee dus ook. De formule van Mad Lee biedt me de mogelijkheid om een deel van de nummers van vroeger weer te spelen, Back to the Roots, heerlijk!

©2018 Mad Lee
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.