Over Mad Lee

Waar komt die naam vandaan?

Toen Mad Lee half 2018 werd opgericht is gezocht naar een formule waar ieder bandlid zijn energie en muzikale voorkeur in kwijt kan. 

Tijdens een brainstormsessie is het idee ontstaan een repertoire te maken waarin aan de muzikale helden van dit viertal een ode wordt gebracht middels een medley ( = Mad Lee). Bij de uitwerking is lang niet alles in een Medley gegoten, maar daar zijn weer andere ideeën voor in de plaats gekomen. Laat je verrassen! 


Mad Lee

van 2018 tot 2023

In de eerste 5 jaar van het bestaan van Mad Lee heeft de band goed gedraaid. Jammer van de onderbreking van 2 jaar door corona, maar 2022 was weer een topjaar met 24 optredens.


Mad Lee in actie tijdens Jazz & Blues festival in Duiven op 21 augustus 2022.


Mad Lee 2.0 vanaf 2023

In januari 2023 hebben we ons 5 jarig bestaan gevierd. Tijdens dat feest heeft onze 2e gitarist zijn afscheid aangekondigd. 

We hebben besloten om in zijn plaats een toetsenman te zoeken. Een nieuwe uitdaging voor een nieuw geluid. Gelukkig zijn we heel snel geslaagd in onze zoekactie en zijn we hartstikke blij met het resultaat. 

Toetsenist Francesco 


Mad Lee 2.0 met v.l.n.r. Hans, Bert, Francesco en Johan in maart 2023. 


We blijven gewoon lekker veel spelen

Ondanks de personeelswissel zijn we gewoon blijven optreden. We hebben nu (maart 2023) al weer 6 gigs gedaan met de nieuwe bezetting en die zijn allemaal goed ontvangen. De agenda loopt ook al weer aardig vol. 


Zie ook tabblad Tour voor de locaties van komende gigs en gigs uit het verleden.


De Bandleden vertellen


Hans Deegens, 

drummer 


Ik ben op jonge leeftijd begonnen met drummen en had in 1970 het eerste succes met Rockgroep Jail. Daarna volgden nog verschillende bands: Flame, Furgo, Bad Booze, Road'n band, Aftertones en de Bluesbreakers. 

In 2018 is het tijd voor iets nieuws, want de muzikale uitdaging is nog steeds net zo aanwezig als in het begin. Mijn grote voorbeeld is nog steeds Charly Watts, met zijn strakke en functionele spel laat hij horen waar het als drummer om gaat. Muzikale voorkeuren zijn Blues, Rock &Roll en alles wat puur is. Maar het belangrijkste vind ik de emotie en uitstraling.


Francesco Frentrop, 

toetsenist


Ik ben geboren in Den Haag maar verhuisde op vrij jonge leeftijd naar de Verenigde Staten waar ik met verschillende bands het Midwesten onveilig heb gemaakt. In Nederland maak(te) ik o.a. deel uit van De Haagse rockformatie The Bang Gang, waarmee ik in 2022 nog een nummer heb uitbracht, en de BluesBreakers uit Lobith, voor wie ik enkele nummers schreef voor het laatste album. Daarnaast ben ik betrokken bij verschillende projecten en studiowerk. Zo schreef ik het merendeel van de nummers voor de band Hartman. Van tijd tot tijd ben ik ook te vinden als begeleider van buitenlandse artiesten op Europese tournee.

Weinig genres zijn onaangeraakt gebleven in mijn carrière. Van jazz-fusion tot heavy metal en van manouche tot disco. De rode draad was en is echter altijd de blues, de stijl die mij vanaf mijn tienerjaren al fascineerde.


Johan Coenen
bassist


In het begin heb ik  veel hulp gehad van een goede vriend die het conservatorium lichte muziek doorliep. Vervolgens heb ik, samen met een aantal andere bevriende muzikanten, veel ervaring opgedaan tijdens sessies waarbij vooral geïmproviseerd werd. Deze ervaring is een belangrijke basis geweest voor mijn huidige niveau.

Hij heeft deel uitgemaakt van diverse bands (o.a. Jumping Arnold en the Blackjacks, Roadn Band en Nightshift)

Een reünie met de Roadn Band heeft er, na een jarenlange pauze, weer voor gezorgd dat het stokje weer opgepakt werd en een nieuwe periode ingeleid werd, waar Mad Lee nu al weer 5 jaar sprankelend deel van uit maakt.


Bert Meijer, 
gitarist en zanger


Als 15 jarige heb ik mijn eerste optreden gedaan met Free & Easy in het parochiehuis in onze woonplaats Dieren (Gld). We speelden toen de muziek die de meeste bandjes uit die tijd speelden: Animals, Them, Small Faces, Beatles, Kinks, Stones etc.  Ik vind het nog steeds lekker om die, vaak blues gerelateerde, muziek te spelen.  

Later diverse bandjes met andere muziekstijlen, onder andere soul met de NESS en later Driftin' Soul en ook eigen werk, o.a. in Dr. Pop, de Van Geffen Band en Ann Palmer Band. In 1980 een top 20 hit gehad met Dr. Pop (World at war), waarin ik de bassist was. Nu, anno 2023, speel ik nog steeds bas bij een jaren 60 en 70 band,  Reflexion uit Oosterbeek.

Bij de Blues-Rock formatie Burt Mayer & Friends  speel ik al weer een jaar of 20 gitaar. En bij Mad Lee dus ook. De formule van Mad Lee biedt me de mogelijkheid om, naast het uitgebreide Blues en Rock repertoire, ook weer een deel van de nummers van vroeger te spelen, Back to the Roots, heerlijk!

©2018 Mad Lee
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin